Стефан Балабанов, ВМРО, в Беновска пита“ в  пита-Радио К2,  във  и  по Радио К2 на 93.9MHz на

...
Стефан Балабанов, ВМРО, в Беновска пита“ в  пита-Радио К2,  във  и  по Радио К2 на 93.9MHz на
Коментари Харесай

Стефан Балабанов: Кирил Петков да си погледне ПП, а не да отстранява Доган, Пеевски и Борисов от Европа

Стефан Балабанов, Вътрешна македонска революционна организация, в „ Беновска пита “ в  пита-Радио К2,  във  и  по Радио К2 на 93.9MHz на 4-ти юни 2022 година, съобщи позиции по следните тематики:

Ще се завърне ли Вътрешна македонска революционна организация в Народното събрание?

„ Какво става с Вътрешна македонска революционна организация, ще се върнете ли в политиката? Днес в Русе има огромна конференция на тримата ви съпредседатели! “, попита водещата Илиана Беновска. Стефан Балабанов отговори, че Вътрешна македонска революционна организация в никакъв случай не е излизала от политиката. Въпросът по-скоро е дали ще се върне в Народното събрание, а това могат да го решат единствено българските жители. Той продължи: „ Ние сме кардинална партия! Имаме правила, които удържаме към този момент над 100 години! Всяка партия се бори да бъде във властта и в ръководството, само че това го вземат решение българите на избори! Нека видят какво прави този кабинет и да сравнят с времето преди две години, когато ние бяхме във властта! “.

Протестът на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

„ Вие бяхте и заместник-министър на вътрешните работи. Вчера имахте среща със синдикатите в Министерство на вътрешните работи и чиновниците в пандизите. Те желаят по-високи заплати, по-добри условия за подготовка. Доколко тази среща ви даде да разберете какво се случва в Министерство на вътрешните работи? “, попита Беновска. Стефан Балабанов отговори, че е станало ясно, че те стачкуват единствено поради заплатите. Той изясни: „ Те стачкуват поради това, че се прави някаква промяна, някакви работни групи вършат нещо, рапортуват на министъра, само че синдикатите не са включени в тези работни групи. Това е абсурд! Синдикатите най-добре схващат проблемите на полицията и би трябвало да бъдат във всяка работна група! “.

Балабанов изясни, че се прави математически модел за промяна в Министерство на вътрешните работи, само че човешките запаси няма по какъв начин да се ръководят с математически модели! „ Може би стана съвременно, математикът проф. Витанов по време на коронавирус рецесията правеше някакви модели и те бяха много правилни. За страдание това няма нищо общо с работата в Министерство на вътрешните работи! Съкращават се щатове на хора, които работят на улицата, които с в багра, както се споделя. А тези, които вършат статистики си остават същите, дори се усилват! Вчера научих и един комичен абсурд. Вчера са ги предиздвикали да вършат някакви информации за запазване на селскостопанската продукция и дивечовото ни благосъстояние. Както знаете в „ Обеля “, „ Възраждане “, „ Илиенци “ пращи от дивечово благосъстояние! Дори един служител на реда сподели, че се пошегувал, попитал е дали катеричките, които си играят до дома му, са дивеч и в случай че са дивеч да ги преброи като такива! Увеличили им със 7 стотинки нощния труд! Въобще едни такива несъответстващи неща, които основават напрежение. Съставът не е спокоен и от това печели престъпността! “, безапелационен бе той.

„ И какво от това, че вие вършиме тези констатации, срещате се с тях? Какви лостове има Вътрешна македонска революционна организация, с цел да резервира българския дух? Ние постоянно с вашия почетен ръководител Каракачанов си приказваме, че България няма нито едно пленено бойно знаме! Сега дали знамето на Вътрешна македонска революционна организация е „ пленено “, когато не сте даже в Народното събрание? “, попита Беновска. Балабанов отговори: „ Знамето на Вътрешна македонска революционна организация е развявано повече от 130 години и то не може да бъде пленено! Ние не сме в Народното събрание, само че се надявам българските жители да оценят това, което прави Вътрешна македонска революционна организация. Нека да имат право да гласоподават и с машини, и на хартия, тъй като на последните избори се натъкнах на страшни парадокси. Мои персонални другари споделяха, че са дали своят вот дружно със фамилиите си, само че в техните секции няма нито един глас за Вътрешна македонска революционна организация! Има подозрения за операция, приказвал съм със експерти, които споделят, че е допустимо, само че това е тематика на различен диалог. Вътрешна македонска революционна организация си е Вътрешна македонска революционна организация! Разбира се, че желаеме да бъдем в ръководството, с цел да спасим хората, които са изцяло инцидентно в ръководството! Може би знак на ръководството им стана междинния пръст на Ицо Хазарта, който междинен пръст де факто демонстрираха на всички българи, които са дали своят вот за тях! Ние продължаваме да се борим за България, без значение какво мислят за нас и какво пишат по медиите! “.

Начинът, по който се ръководи сега България.

„ Напоследът времената са динамични, освен в България, само че и в международен мащаб. Станаха нужни обединенията, тъй като нито една партия, може би отвън партията на Путин или на Си Дзинпин в Китай, оправдавам се за сравнението, не може да ръководи сама! Но станаха съвременни и митингите, само че те не трансформират картината. Виждате, превозвачите стачкуват, работодателите и те се канят да стачкуват, само че както се споделя – кучето си лае, керванът си върви! Подписа се меморандум за един милиард $ сред държавното управление и две офшорни компании, „ Gemcorp “ и IP3! Някаква компания МЕТ ще внася газ, съветски ли ще бъде, американски ли ще бъде, за Китай ли е предопределен. Всичко си продължава както е планувано от този, който е на власт, нали знаете! “, продължи Беновска. Стефан Балабанов отговори, че може би идващото лято кара българите да мислят повече за море и за отмора. Но идващата есен ще бъде страшна в България! Масови митинги ще залеят страната и сегашните ръководещи ще бъдат изгонени. Той добави, че в сегашната четворна коалиция има и рационални партии, които ще изоставен ръководството. Водещата попита кои са те. Събеседникът ѝ отговори: „ Аз виждам, че Има Такъв Народ насочат много рецензии към ръководещите! Държат тезата за Македония, каквато е в контракта. Абсурдно е да се мисли за събаряне на ветото! Не ги квалифицирам каква партия са и какво изповядват, само че в последно време виждам от техните водачи, че те стоят на косъм в това ръководство!

Българската позиция за Северна Македония. Опитва ли се Петков да изтъргува отменянето на ветото против влизане на Политическа партия в „ Обнови Европа “?

„ Хайде да чуем какво сподели външният министър Генчовска на въпроси на медиите за това по какъв начин може би се води паралелна политика! Министерство на външните работи води една политика за Македония, а тя сподели, че екипът на премиера Кирил Петков води паралелна политика! “, продължи Беновска и пусна запис от брифинг на Теодора Генчовска от 1-ви юни 2022:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Медия: В последните месеци се разяснява доста тематиката за Северна Македония, че Министерство на външните работи би трябвало да изготвите отчет. Това беше казано и след срещата на съдружния съвет, беше казано на няколко пъти и от премиера, и от ръководителя на Народното събрание. Въпросът е Министерство на външните работи изготвя ли отчет по тематиката за това има ли прогрес в връзките сред двете страни?

Теодора Генчовска: Доклад бихме могли да изработим, в случай че се организира КСНС, което е в прерогативите на президента и той изиска подобен отчет от Министерство на външните работи или от всички останали служби. Той е в правото си да изиска отчети от всички членове на КСНС.

Медия: Тоест на този стадий няма подобен пожелан отчет от вас?

Теодора Генчовска: Няма, тъй като няма изобщо концепция за привикване на КСНС!

Медия: Възможно ли е казусът със Северна Македония да се реши до края на френското председателство?

Теодора Генчовска: Не можем да се ангажираме с дати по никакъв метод!

Медия: Опитваме се да разберем има ли такова ангажиране!

Теодора Генчовска: За страдание, отново ще ви кажа, чухте и след съдружния съвет, аз не вземам участие в съдружния съвет, че разчитат на Министерство на външните работи, както премиера, по този начин и началника на кабинета на премиера. За страдание обаче екипите на премиера не престават по друг метод да саботират процеса!

Медия: Тоест, по какъв метод го саботират!

Теодора Генчовска: Провеждат диалози с нашите сътрудници от Европейски Съюз! Ние се опитваме чисто професионално, официално да водим тези диалози. Но отново научаваме по непряк метод, че се водят и паралелни диалози от съветници на премиера!

Медия: Може ли в един миг просто да ви отстраняват и да си вземат решение?

Теодора Генчовска: Няма късмет Външно министерство да бъде заобиколено!

Медия: Конкретно с кои виновни фактори, от Европейска комисия ли?

Теодора Генчовска: Не, със страни членки на Европейски Съюз. Нормално е да звънят по телефоните, да идват на посещаване, тъй че отвън формалните диалози са водени явно и паралелни диалози!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска продължи: „ Какво се случва с тематиката Македония? Тя ще бъде изтъргувана евентуално, може би за одобряване на Политическа партия в европейски мащаб ли? “. Стефан Балабанов отговори: „ Ако Политическа партия си мислят, че по този метод ще се утвърдят в европейски мащаб, грубо се лъжат! Те ще се срутват в български мащаб обаче, тъй като над 80% от българското население е изрично за това Македония да съблюдава контракта и да не бъдат допускани до договаряния, в случай че не изпълнят нашите условия! Просто са си създали неприятна сметка! Предполагам, че са поемали някакви задължения, за това се приказва в последно време. Парадоксално е външният министър да не знае с кого се среща премиера и назад! Представете си по какъв начин това можеше да се случи в предходното ръководство! Ако не беше толкоз сериозна тематиката, би било занимателно, само че не е! Това ръководство от ден на ден се трансформира във нездравословно за България! “.

„ Вие би трябвало да вземете поради още една координата в тази координатна система, която се обрисува. Сега ще Ви пуснем какво сподели Кирил Петков във връзка срещата му с „ Обнови Европа “! Странни работи, той евентуално желае „ Промяната “ в „ Обнови Европа “ с цената на това да избута от Европа Доган, Пеевски и Бойко Борисов! “, продължи Беновска и пусна запис от брифинга на премиера Петков от Брюксел от 30-ти май 2022 година:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Медия: Г-н министър председател, бяхте разгласен като специфичен посетител на „ Обнови Европа “, апелирам да кажете какви са резултатите от срещите Ви там?

Кирил Петков: Много е прелестно, когато видите към масата хора като Макрон, като Рюте, като Александър от Белгия, като Ксавие от Люксембург, който споделят – доста се радваме и доста бихме желали вие от „ Продължаваме промяната “ да сте част от нашето семейство!

Медия: Препятствия има ли и какви са те?

Кирил Петков: Единственото изискване, което аз желаех да обсъдя и ще продължим да обсъждаме, е, че за мен е доста значимо, когато приказваме за нулева приемливост към корупцията, тя да бъде от локалното равнище до Брюксел! Което значи да има един нов стандарт на европейските политически фамилии, тъй че да не си затваряме очите за местна корупция, а на брюкселско равнище да усещаме, че всичко е наред! И доста се веселя, че и Рюте, и Макрон споделиха – Да, това е „ Новата Европа “, Европа на разпоредбите и закона, Европа без корупция! Така че имах схващане, само че този разговор ще продължи.

Медия: Как ще съжителствате с Движение за права и свободи в една партия?

Кирил Петков: То не би трябвало да се приказва на база, да вземем за пример, като партия. Въпросът е кои са хората в Движение за права и свободи? Какъв е стандартът, който Движение за права и свободи ще има към себе си, с цел да бъдат част от тази нова групировка? И аз мисля, че те имат много въпроси да попита себе си, в случай че желае да са част от новите стандарти на европейските фамилии!

Медия: Кога ще станете членове на „ Обнови Европа “?

Кирил Петков: Това, което през днешния ден имахме, беше една доста топла покана от тях. Това, което ние ще създадем, първо Политическа партия „ Продължаваме промяната “ като по този начин, имаме си Изпълнителен съвет! Ние не сме еднолично сдружение по никакъв метод! Ще обсъдим дружно, ще забележим какъв е отговорът на тези въпроси. Защото не желая да е единствено реторика. Искаме да забележим какви са действителните стандарти и тогава ще се върнем към тях. Либералните партии в Европа се обновяват и този клуб от министър-председатели към масата изглеждаше логически за „ Продължаваме промяната “!

Медия: Да разбираме ли, че с цел да влезе „ Продължаваме промяната “ в „ Обнови Европа “ – Движение за права и свободи би трябвало да излезе от тази група?

Кирил Петков: Аз по-бих попитал какво Движение за права и свободи би трябвало да направи, с цел да се усеща, че е част от този нов стандарт? Например по какъв начин те биха оправдали хора от „ Магнитски “ да са в техните управителни функции, да са първия ред в Народното събрание, когато приказваме за по-висок стандарт на равнище корупция? Тази полемика мисля, че е доста значима и за тях вътрешнопартийно да си кажат къде се виждат като бъдеще в Европа самите те. Ние знаем къде сме! Ние знаем, че би трябвало да има правила. Не може в България да сме нулева приемливост към корупцията, а да си затваряме очите на равнище Брюксел! Така че мисля, че и нашите сътрудници схванаха!

Медия: Да не поставяте такова изискване – вие да сте вътре, а те да са вън?

Кирил Петков: Не, аз слагам изискване, че ние с цел да сме вътре, би трябвало да има ясни правила, които да дават стандарт, че хора, които са с висок риск от корупция, не са членове там! А не да посочвам един против различен! Тук не е въпрос да си решаваме вътрешнополитическите проблеми в България през Брюксел. Тук въпросът е да сложим едно ново равнище на европейските партии. И то освен поради „ Обнови Европа “, аз просто доста одобрявам хората към масата на „ Обнови Европа “, само че същото важи и за ЕНП да вземем за пример. Ако те също биха видели образеца на „ Обнови Европа “, те също биха задали много въпроси да вземем за пример за партия като ГЕРБ!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска продължи: „ Ето, господин Балабанов, виждате проектите! “. Стефан Балабанов отговори: „ Има едно заболяване, то е психическо, не си припомням точното му название, когато желанията от индивида се мислят за действителност. Това е тежко заболяване! Г-н Петков първо да огледа личната си партия! “.

Беновска отвърна: „ Мечтите би трябвало да се реализират! “. Събеседникът ѝ отговори: „ Мечтите би трябвало да се реализират, само че вместо да дава ум на Движение за права и свободи, които не са ми обичана партия, само че те са одобрена партия в този демократичен алианс! “. Беновска продължи: „ Знаете ли, че през вчерашния ден преизбраха Илхан Кючюк повторно за съпредседател на АЛДЕ? “. Балабанов още един път повтори, че Движение за права и свободи не са му обичаната партия, само че Кючюк е един младеж, жител на България. Той продължи: „ Кирил Петков да огледа себе си и личната си партия! Да огледа хора като транспортния министър, който дава обещание 3-4 тунела и 4-5 моста над Дунав, а българите мизерстват и купуват олио за 4-5 лв.! Първо да оправи България и след това да дава ум какво да става с ГЕРБ и с Движение за права и свободи в Екологичен потенциал! Този човек ми беше приветлив, само че към този момент стартира да ми става комичен! Но той е министър председател и това е доста огромно тегло за страната ни! Дано по-скоро някоя от партиите в обединението се усети и напусне, с цел да прекратим това ръководство, тъй като едни нови избори, макар че е рецесия, макар че е война е по-добре, в сравнение с да ни ръководят тези хора! Българският народ видя, че тези хора не могат да ръководят! “.

Пресконференцията на Вътрешна македонска революционна организация в Русе от 4 юни 2022 година

„ Какво ще кажете предплатено за тази огромна конференция, която следва в Русе на тримата съпредседатели? “, попита Беновска. Събеседникът ѝ отговори: „ Вътрешна македонска революционна организация слага едни доста значими тематики за промени в Конституцията, за уредбата на страната, за бъдещето на България! Нека медиите ѝ отделят нужното внимание, с цел да стигне до по-голям брой българи. Въпреки че не сме в директното ръководство на България, ние продължаваме да сме в политиката! Ние сме Вътрешна македонска революционна организация! “.

Подаръкът.

   „ Нашият закачлив подарък, който през вчерашния ден и превозвачите употребиха – Harvard low, само че и just kidding! “, продължи Беновска и подари на госта си тениската. Той отговори: „ Да имаше и един подпис на Кирил Петков щеше да е още по-добре! Но аз ще си го взема от него, когато към този момент не е министър председател! “. Беновска отвърна: „ Между другото Карлос Контрера предходната седмица, когато правехте митинг пред КЕВР, беше с такава тениска! Давам Ви подобаващ атрибут по тематиката! “.Така приключи диалогът сред Стефан Балабанов и Илиана Беновска в „ Беновска пита “ във  и в  пита-Радио К2 и  по Радио К2 на 93.9MHz на 4-ти юни 2022 г.   
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР